Najaarsconcert 
Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only

Vrijdag 28 oktober om 20.00 uur verzorgt For Saxes Only (FSO) een modern klassiek concert in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Het concert is gratis toegankelijk. Een bezoek aan het concert is een mooie start van een gezellig avondje uit in Zwolle. 

Bekende modern-klassieke werken speelt het orkest in een verrassend saxofoonjasje. Pavane, á madame la vicomtesse Greffulhe van Fauré bijvoorbeeld klinkt in de saxofoonversie heel goed. Dat geldt ook voor Concerto Grosso van Boyce en Poolse Dans van Borodin. Een swingende afsluiter is Hunting Wabbits van componist Gordon Goodwin. Dit nummer is bij velen bekend van Looney Tunes.

In het middendeel van het concert spelen het startersorkest van FSO en het kwartet. Het startersorkest biedt plaats aan beginnende saxofonisten en aan muzikanten die een tijd niet gespeeld hebben en het musiceren weer willen oppakken. De starters spelen deze avond een gevarieerd repertoire. Het kwartet met zeer gevorderde spelers van FSO voert A study in Contrasts en Badinerie uit. 

For Saxes Only speelt op drie niveaus. Het Startersorkest voert relatief eenvoudige stukken uit, die door het samenspel van altsaxofoons, tenorsaxofoons en baritonsaxofoon goed klinken. Starters kunnen ook aanhaken bij het gevorderden orkest, waarin nu ongeveer 20 saxofonisten spelen. Dan spelen ook sopranino, sopraansax en bassaxofoon mee. Enkele zeer ervaren leden van het orkest vormen een kwartet waarin ze complexe, uitdagende stukken spelen. De muzikale leiding van beide orkesten en het kwartet is in handen van Gert Oosterwijk