Summer it up 
Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only

“Summer it up”: swingend de zomer in!

Het Zwols Saxofoonorkest ‘For Saxes Only’ geeft samen met Rik Elings en de High Moor Big Band een swingend zomerconcert. Met een mooie mix van jazz en lichte muziek komt het publiek in zomerse sferen. Voor beide orkesten is het bijzonder om samen te werken met de professionele musicus Rik Elings. Speciaal voor deze avond heeft hij Let The Sun Shine In uit de jarenzestig musical Hair gearrangeerd. Een première dus!
Het zomerse karakter krijgt ook vorm door nummers als Count Bubba, Oblivion, Gentle Rain en Gibraltar. En swingend wordt het bijvoorbeeld met Jazzin’ it up, Sister Sadie en Light Walk.

“Saxofoonorkest met muzikale vrienden”

For Saxes Only viert in 2023 zijn 10-jarig bestaan. De twintig saxofonisten brengen onder leiding van Gert Oosterwijk een repertoire dat varieert van klassiek tot pop, jazz en blues. Het orkest werkt jaarlijks samen met andere orkesten en solisten om muzikale genres te mixen en een gevarieerd en aantrekkelijk concertprogramma samen te stellen. Voor dit zomerse concert maakt For Saxes Only cross-overs met Rik Elings en de High Moor Big Band.

Rik Elings is voor het Zwolse publiek een bekend musicus. Hij studeerde klassiek piano aan het Zwols Conservatorium waar hij tevens arrangeerlessen volgde. Rik heeft een rijke professionele carrière als uitvoerend musicus, componist en arrangeur. Hij speelde in verschillende succesvolle bands. Ook componeerde en arrangeerde hij onder andere voor het Metropole orkest, de Skymasters, en diverse militaire kapellen. Niet in de laatste plaats is Rik Elings bekend als Buitenpianist en eigenaar van Cultuurschip Thor.

De High Moor Big Band is de tweede gast tijdens dit concert. Deze Hoogeveense Big Band heeft een breed repertoire. Onder de noemer jazz speelt de band swing, pop, latin, funk en ballads uit het verleden, maar ook uit onze eigen tijd. Naast instrumentale werken met de daarbij behorende improvisaties brengt de band ook vocale arrangementen. De songs uit ‘The American Songbook’ vormen daarbij de basis. De muzikale leiding van de big band is in handen van Martin Oosterwijk.

Lees het programma in de PDF