Zwols Saxofoonorkest viert tweede lustrum met Het CONSORT

Op zaterdag 4 november viert het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only zijn tienjarig bestaan. Samen met het fameuze mandolineorkest Het CONSORT verzorgt For Saxes Only een concert in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel 17A in Zwolle. Het concert begint om 20:00 uur; de zaal is open vanaf 19:30 uur. De entreeprijs is €12,50 en dat is inclusief een pauzedrankje.

Het wordt een zeer gevarieerd concert met composities van Vivaldi, Ravel, Villa-Lobos, Piazolla en Ellington. Solisten zijn Gert Oosterwijk (saxofoon), Ferdinand Binnendijk (Liuto cantabile) en Sebastiaan de Grebber (mandoline). De muzikale leiding is in handen van Gert Oosterwijk van het Zwols Saxofoonorkest en Alex Timmerman van Het CONSORT.

In oktober 2013 startte Gert Oosterwijk een saxofoonorkest in Zwolle: For Saxes Only. Het orkest speelt van klassiek tot pop, jazz en blues. For Saxes Only geeft regelmatig concerten samen met anderen, wat een goede invulling is van de opvatting van Gert Oosterwijk dat muziek verbindt. Het CONSORT is in binnen- en buitenland een van de toonaangevendste kamerorkesten in zijn genre.

Bekijk hier het programma (PDF).